7591 questions

9029 answers

14584 comments

11836 members

0 votes
93 views 1 comments
by

I have a new RUT240 connected to a router via WAN2 that will not keep a stable connection to the operator, I've used TP-Links and Drayteks that were able to keep a steady connection and decided to give this one a go but I can not get it stable.

After a reboot it will stay connected for 40mins reliably before returning to its connecting disconnecting state every 3-5minutes as seen below. I have upgraded to the latest firmware 13.2 which didn't change anything. Is there anything I can do/try before I box this up and send it back.

664 2021-01-21 09:28:26 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.38.141.59 vodafone UK
662 2021-01-21 09:28:07 Mobile Data Mobile data disconnected
661 2021-01-21 09:23:17 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.8.85.46 vodafone UK
659 2021-01-21 09:22:58 Mobile Data Mobile data disconnected
658 2021-01-21 09:18:08 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.220.150.89 vodafone UK
656 2021-01-21 09:17:49 Mobile Data Mobile data disconnected
655 2021-01-21 09:12:59 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.8.85.46 vodafone UK
653 2021-01-21 09:12:40 Mobile Data Mobile data disconnected
652 2021-01-21 09:07:51 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.38.141.59 vodafone UK
650 2021-01-21 09:07:32 Mobile Data Mobile data disconnected
649 2021-01-21 09:02:42 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.8.85.46 vodafone UK
647 2021-01-21 09:02:23 Mobile Data Mobile data disconnected
645 2021-01-21 08:57:33 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.38.141.59 vodafone UK
644 2021-01-21 08:57:14 Mobile Data Mobile data disconnected
643 2021-01-21 08:52:25 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.38.141.59 vodafone UK
641 2021-01-21 08:52:05 Mobile Data Mobile data disconnected
640 2021-01-21 08:47:16 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.220.150.89 vodafone UK
638 2021-01-21 08:46:57 Mobile Data Mobile data disconnected
636 2021-01-21 08:42:06 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.220.150.89 vodafone UK
635 2021-01-21 08:41:48 Mobile Data Mobile data disconnected
634 2021-01-21 08:36:58 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.38.141.59 vodafone UK
632 2021-01-21 08:36:39 Mobile Data Mobile data disconnected
631 2021-01-21 08:31:49 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.38.141.59 vodafone UK
629 2021-01-21 08:31:30 Mobile Data Mobile data disconnected
628 2021-01-21 08:26:41 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.1.15.113 vodafone UK
626 2021-01-21 08:26:22 Mobile Data Mobile data disconnected
625 2021-01-21 08:21:32 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.8.85.46 vodafone UK
623 2021-01-21 08:21:13 Mobile Data Mobile data disconnected
622 2021-01-21 08:16:23 Mobile Data Mobile data connected, IP: 10.38.141.59 vodafone UK

1 Answer

0 votes
by
Hi,

1. Check if your antennas are attached tightly and not loose.

2. Check if your signal is at least about -80, if not - check antennas again and that your router is not somewhere where it could block the signal.

3. Reset your router to default factory settings and set it up again, use Custom APN given by your operator.

4. Check if other operator SIM cards behave the same.

EB.
by
As if by magic, it appears to be behaving for the time being. Not sure what did the trick other than powering everything off & rebooting the RUT240 for the umpteenth time. The data connection has now been running for 10h, this is the most its ever done.

I shall keep an eye on it and if it falls back into this odd cycle again, ill carry out the above.