7915 questions

9343 answers

15051 comments

12859 members

0 votes
162 views 5 comments
by

Hi, with my RUT955 i need to collect data from a local PLC via TCP Modbus and send Modbus data  to a remote server with the help of Modbus Data to Server.

All works fine if the http server in on LAN but if the server in on cloud no data are sent via https (without any error). 

It seems that RUT955 doesnt try to connect to remote server because logs of the remote firewall doesnt shows any http(s) connection from RUT955.

Any ideas ? Whats can I check ?

Thanks in advance.

Regards

1 Answer

0 votes
by
Hi,

If you're sending data to some kind of server which is not local - use http:// and https:// before the IP address (or URL).

https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUT955_Modbus#Modbus_Data_to_Server

Also, check if you have the latest firmware version installed.

EB.
by

Hi,

if i try to send data in cloud at the URL https://cloud.vaiacar.it/mail/test.php   there isn't any trasmission 

if i try lo send data in LAN at http://192.168.0.8/mail/test.pha data are transmitted 

  • FW ver.: RUT9XX_R_00.06.07
Thanks
by
Could you check if you can ping cloud.vaiacar.it from your router?

Also, try to use 164.138.48.29 instead of URL as it is apparently the public IP of your cloud server.

EB.
by
PING cloud.vaiacar.it (164.138.48.29): 56 data bytes
64 bytes from 164.138.48.29: seq=0 ttl=59 time=2.947 ms
64 bytes from 164.138.48.29: seq=1 ttl=59 time=2.690 ms
64 bytes from 164.138.48.29: seq=2 ttl=59 time=2.232 ms
64 bytes from 164.138.48.29: seq=3 ttl=59 time=3.418 ms
64 bytes from 164.138.48.29: seq=4 ttl=59 time=3.139 ms

--- cloud.vaiacar.it ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 2.232/2.885/3.418 ms
by
Hi,

It's really weird as I saw other clients with URLs in that Data to Server field and they work normally.

Could you maybe try resetting the router to default factory settings and then try again?

Please let me know how it goes.

EB.
by

Hello.

I've resolved. 

1. every change to Modbus Data to Server section require a reboot of the RUT955 for apply the changes

2. only via http all works fine. Via https no data are sent to cloud

Thanks

Regards