8327 questions

9795 answers

15581 comments

13944 members

0 votes
56 views 1 comments
ago by

Trying for a week now and no use. I followed this guide to the letter 3x times, but even the writer says: "quite a few folks have had difficulty getting the Rut240 to work with Wireguard." 

I just can't get the RUT240 to successfully set up Wireguard VPN (via Linode). I need this because in my country there is no ISP that provides static IP sim cards or the option to add static IP on their end. It's for off-grid Helium mining, and I'm now stuck with a couple of expensive RUT240s that have no (intended) use. Specifically what happens, when everything is set and done (on the newest firmware) is the Bobcat (miner) instead of moving from NAT: none becomes NAT: symmetric & relayed = faulty. 

Can anybody please provide guidance or help, even if it a paid service? 

Still waiting for someone to answer this question, but I guess Teltonika doesn't want to step forward and help current and future potential hundreds of thousands of users... 

2 Answers

0 votes
ago by
Hello,

Could you attach your Wireguard settings and a troubleshoot file from your router? (do it by editing the original query so that files could be visible only to engineers)

Regards.
ago by

Done. Hope that's all you need  - were looking fo (&more). :)

  • Edit 25th November: Added MTR results from terminal (redacted). Says failure to open IPV4 and V6 sockets.
  • Edit 26th November: Added feedback screenshot from Linode mentioning possible rate limiting going on at AS8447 and the recommendation to troubleshoot the SSH connection.
  • Edit 29th November (afternoon): Removed from Wireguard VPN while waiting for answer because there is no use... 
0 votes
ago by

Hello,

Please refer to this guide for details on how to setup the RUT240 to establish a WireGuard VPN tunnel and configure a port forward via the VPN tunnel. The main points to look out for when configuring the port forward is making sure that WireGuard tunnel itself is established and that the port forward has the correct firewall zone configured to make it work. 

If you run into any further issues, please send me a private message regarding this issue and attach any relevant screenshots or files.

Best regards,

Tomas.