8899 questions

10555 answers

16569 comments

15924 members

0 votes
34 views 0 comments
by
Hi.

I have problems with disconnection and then connection again with my RUTX12 since latest FW 00.07.01.2

It can be up to every five or ten minutes and it can also work for a hour or so. Have never experienced these problems before.

I have tried updating again and not saving the settings.

The kernel log is full of

[14765.834688] option 1-1.2:1.0: device disconnected

[14765.842734] option1 ttyUSB1: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB1

[14765.847154] option 1-1.2:1.1: device disconnected

[14765.855938] option1 ttyUSB4: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB4

[14765.859796] option 1-1.2:1.2: device disconnected

[14765.868090] option1 ttyUSB5: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB5

[14765.872539] option 1-1.2:1.3: device disconnected

[14765.880622] qmi_wwan 1-1.2:1.4 wwan0: unregister 'qmi_wwan' usb-xhci-hcd.0.auto-1.2, WWAN/QMI device

[14772.271135] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 115 using xhci-hcd

[14772.550197] option 1-1.2:1.0: GSM modem (1-port) converter detected

[14772.550611] usb 1-1.2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0

[14772.556178] option 1-1.2:1.1: GSM modem (1-port) converter detected

[14772.562642] usb 1-1.2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB1

[14772.569422] option 1-1.2:1.2: GSM modem (1-port) converter detected

[14772.575976] usb 1-1.2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB4

[14772.582700] option 1-1.2:1.3: GSM modem (1-port) converter detected

[14772.589169] usb 1-1.2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB5

[14772.613637] qmi_wwan 1-1.2:1.4: cdc-wdm0: USB WDM device

[14772.614795] qmi_wwan 1-1.2:1.4 wwan0: register 'qmi_wwan' at usb-xhci-hcd.0.auto-1.2, WWAN/QMI device, 26:87:ad:88:a0:46

[14896.390083] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 115

[14896.390584] option1 ttyUSB0: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB0

[14896.394807] option 1-1.2:1.0: device disconnected

[14896.402874] option1 ttyUSB1: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB1

[14896.407329] option 1-1.2:1.1: device disconnected

[14896.415969] option1 ttyUSB4: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB4

[14896.420059] option 1-1.2:1.2: device disconnected

[14896.428354] option1 ttyUSB5: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB5

[14896.432632] option 1-1.2:1.3: device disconnected

[14896.440640] qmi_wwan 1-1.2:1.4 wwan0: unregister 'qmi_wwan' usb-xhci-hcd.0.auto-1.2, WWAN/QMI device

1 Answer

0 votes
by

Hello,

Could you try to downgrade the FW version to 7.0.0 and see if the issue persists? FW download link: https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUTX12_Firmware_Downloads

Also, could you provide the troubleshoot file before downgrading after it had dropped connection at least once. The troubleshoot file can be downloaded from WebUI -> System -> Administration -> Troubleshoot and attach it to the post. The file in only seen for Teltonika networks engineers. Detailed instructions can be found here: https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUTX12_Administration#Troubleshoot_2

Regards,

Paulius