10456 questions

12455 answers

19379 comments

21880 members

0 votes
81 views 1 comments
by
Hello,I have a problem with the internal modem (MOB1S1A1) on the router Rut 240 (RUT2_R_00.07.01.4). So the status changes every 30 seconds. From Stopped to Running. Please help.
I used the previous firmware for testing purposes, I have the same problem.





286 / 5,000

TranslatioHello, I have a problem with the internal modem (MOB1S1A1) on the router Rut 240 (RUT2_R_00.07.01.4). So the status changes every 30 seconds. From Stopped to Running. Please help. I used the previous firmware for testing purposes, I have the same problem.

1 Answer

+1 vote
by

Hello,

  • Did you use an Auto APN setting or did you enter it manually. The APN setting is found in the router's WebUi Network -> Interfaces section by pressing pencil icon next to MOB1S1A1 interfaceCould you please try both options and post the results?
  • Have you tried a different SIM card?
  • If that does not help, could you downgrade to firmware version from this link: https://wiki.teltonika-networks.com/wikibase/images/3/32/RUT2XX_R_00.01.14.5_WEBUI.bin and see if that helps?
  • Also, I would like you to send me a troubleshoot file. Please, replicate the issue, then access router's WebUI, go to System -> Administration > Troubleshoot section and download troubleshoot file from there.

Best regards,

Žygimantas

by
Thank you for answering my inquiry. It worked after I did the APN manually.

I would like to inform you that the firmware version from the box was 1.14.5. There was the same problem then.