11316 questions

13488 answers

21160 comments

31582 members

0 votes
3,885 views 7 comments
by
Hello,

I have 2 RUT955 Routers with RUT9XX_R_00.06.04.5 firmware version and Zerotier additional package installed ver 1.1.14.

I have configure Zerotier service according to TechNote  https://wiki.teltonika.lt/view/ZeroTier_One_VPN_configuration. Both Routers connect to Zerotier correctly.

The problem happens when I Restart any Router. Zerotier service doesn't start until I press the save button on the Zerotier configuration page in the Router.

Please, anybody can help me?
by
Rafa consulta me puedes indicar como realizar el script para poder reiniciar el equipo
by

En el Startup script (https://wiki.teltonika.lt/view/RUT955_User_Scripts), copia el contenido indicado por jpteltonika. En mi caso he sustituido la dirección IP indicada por una dirección de la VPN.

#!/bin/ash
while [ 1 ]; do
ping 10.147.17.225 -c 3 -q >/dev/null
ret=$?
if [ $ret -ne 0 ]; then
/etc/init.d/zerotier restart
fi
sleep 60
done

1 Answer

0 votes
by

Hello.

We extensively tested the ZeroTier functionality in multiple scenarios and we haven't got such behavior.

Can you please restore the device to factory settings and install the Zerotier Package again?

Keep in mind that some times Zerotier servers take a while to update the connection after the device reboots.

Also. keep in mind that sometimes the ZerotierServers closes the connection of some devices if the don't send information after 120 seconds.

You can force the device to send information by using this User Script

https://wiki.teltonika.lt/view/RUT955_User_Scripts

#!/bin/ash
while [ 1 ]; do
ping 10.147.17.225 -c 3 -q >/dev/null
ret=$?
if [ $ret -ne 0 ]; then
/etc/init.d/zerotier restart
fi
sleep 60
done

If the problem persists please reach out to your Sales Manager and provide a troubleshoot file and a TCP dump file to track further why is presenting such behavior.

https://wiki.teltonika.lt/view/RUT955_Administration#Troubleshoot

Best answer
by
Tank you for your reply.

I'm waiting to receive new equipment, I will try them, first without the script and then with the script. I will report the result.
by
I have the same issue, I will try the script
by
I have tried with the new equipment.

Without the script I have the same issue, but with the script, the Router connect to Zerotier every time it restarts. It works fine.

Tanks a lot for help!!!
by

I have the same problem with all my RUT955 devices.  Ping script works well, but I wouldn't call it a fix.  I'm using RUT9XX_R_00.06.04.5.

by
Hello

I have installed this script now on two RUT955 devices. It works well for keeping the devices alive onto zerotier but it seems to inhibit the device from being rebooted either from the web interface or even by sending a text to the device.

The devices registers that it has received the command and goes into the reboot sequence but when you look at the status page it never rebooted.....

Any clues?