FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
+2 votes
344 views 2 comments
by

TRB140 LAN often disconnects

The LAN connection stops after a few minutes, sometime tens of minutes. The only way to retrieve the connection is either to reboot the TRB140 or to power Off/On.

When restarted, the router LAN connection stays up and again goes down after some time.

 If I disconnect and reconnect the LAN cable, it has no influence on this issue.

The DHCP lease time is 12 hours.

This issue is apparently not linked to a hardware problem either at the TRB140, or the LAN cable, or the other side (which is an Axis IPcamera).

This issue happened with former FW 01.04.1 and now as well with FW 02.06 recently uploaded.

Please help.

2 Answers

0 votes
by anonymous
Hello.

At the moment the TRB1_R_00.02.06 firmware has been removed from release. Can you downgrade to TRB1_R_00.02.05?

https://wiki.teltonika-networks.com/view/TRB140_Firmware_Downloads

Best regards.
by

We have downgraded to TRB1_R_00.02.05 now, but the problem persists !

by anonymous
As you mentioned earlier the issue is probably not TRB related, there might be a problem with the IPcamera connected to it, to make sure you can connect TRB to another device like computer.
0 votes
by anonymous
I have the same issue with the last firmware 2.06.1

It looks like to this issue:

https://community.teltonika-networks.com/26811/ethernet-stops-working-on-trb140