FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

12681 questions

15064 answers

24133 comments

47094 members

0 votes
742 views 1 comments
by

I have made the settings as described in these instructions:

https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUT240_L2TP_over_IPsec_(Windows_10)

With iOS 14.4.1 and macOS 11.2.1 the vpn connection is working fine. But with Windows 10 Pro Version 20H2 not.

Message Windows10 Pro:

Remote server not responding.

RUT FW: RUT2XX_R_00.01.13.3

These are the settings:

I have not changed anything under phase1/2.

ri Mar 12 11:02:09 2021 local0.notice vpn: - 10.0.1.41 PublicIP -- 192.168.1.10

Fri Mar 12 11:02:09 2021 daemon.info ipsec: 10[NET] received packet: from PublicIP[4107] to 192.168.1.10[4500] (60 bytes)

Fri Mar 12 11:02:09 2021 daemon.info ipsec: 10[ENC] parsed QUICK_MODE request 6 [ HASH ]

Fri Mar 12 11:02:09 2021 daemon.info ipsec: 10[IKE] CHILD_SA IPsec{93} established with SPIs cf4250fe_i 513d7a9e_o and TS 192.168.1.10/32[udp/l2f] === PublicIP/32[udp/l2f]

Fri Mar 12 11:02:09 2021 daemon.info ipsec: 10[CHD] updown: Interface - not found

Fri Mar 12 11:02:09 2021 local0.notice vpn: + 10.0.1.41 PublicIP -- 192.168.1.10

Fri Mar 12 11:02:18 2021 daemon.info ipsec: 15[NET] received packet: from PublicIP[4107] to 192.168.1.10[4500] (76 bytes)

Fri Mar 12 11:02:18 2021 daemon.info ipsec: 15[ENC] parsed INFORMATIONAL_V1 request 2813665456 [ HASH D ]

Fri Mar 12 11:02:18 2021 daemon.info ipsec: 15[IKE] received DELETE for ESP CHILD_SA with SPI 513d7a9e

Fri Mar 12 11:02:18 2021 daemon.info ipsec: 15[IKE] closing CHILD_SA IPsec{93} with SPIs cf4250fe_i (0 bytes) 513d7a9e_o (0 bytes) and TS 192.168.1.10/32[udp/l2f] === PublicIP/32[udp/l2f]

Fri Mar 12 11:02:19 2021 daemon.info ipsec: 15[CHD] updown: Interface - not found

Fri Mar 12 11:02:19 2021 local0.notice vpn: - 10.0.1.41 PublicIP -- 192.168.1.10

Fri Mar 12 11:02:19 2021 daemon.info ipsec: 12[NET] received packet: from PublicIP[4107] to 192.168.1.10[4500] (92 bytes)

Fri Mar 12 11:02:19 2021 daemon.info ipsec: 12[ENC] parsed INFORMATIONAL_V1 request 2193285433 [ HASH D ]

Fri Mar 12 11:02:19 2021 daemon.info ipsec: 12[IKE] received DELETE for IKE_SA IPsec[2183]

Fri Mar 12 11:02:19 2021 daemon.info ipsec: 12[IKE] deleting IKE_SA IPsec[2183] between 192.168.1.10[any4]...213.55.161.150[10.0.1.41]

1 Answer

+1 vote
by
Hi,

It could be that you have to enable some of the settings in Windows 10 like ms-chap.

You should find useful information in this article:

https://windowsreport.com/cannot-connect-l2tp-vpn-windows-10/

EB.
by

Thank you i found the issue.

Editing the registry point 8 in your Link:

Make an easy tweak to the registry