FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
519 views 1 comments
by anonymous

Hello,

I have: 

1 TRB145 device (firmware ver: TRB1_R_00.02.06.1),

1 modbus simulator (on linux os, as described in docs) 

1 azure IoT hub.

My goal is to upload the modbus messages/traffic to the iot hub, which I failed to do.

I configured all the routes as described in the docs:

1. following this doc: https://wiki.teltonika-networks.com/view/TRB145_Monitoring_via_Modbus

I determined the Trb145 device as modbus-slave and used the modbus simulator as master, and I was able to make the read and write operations as described in the doc. 

2. following this doc I tried to create the connection with IotHub: https://wiki.teltonika-networks.com/view/TRB145_Data_to_Server

My azure Iot Hub is up, and if I'm sending GSM values the messages are being forwarded to the iot hub, and I'm able to read them.

But the modbus traffic/messages are not reaching to the azure. 

I'm trying to understand what I'm missing? How can I see the modbus traffic in the azure iot hub?

by anonymous
Hi aviz, I experience the same problem. Have you got this issue resolved?

1 Answer

0 votes
by anonymous
Hello,

Regarding this issue of yours could you share with me a copy of the troubleshoot file and the Azure IoT MQTT link of yours via PM.

Thanks

Regards,
Mellow