FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
199 views 4 comments
by anonymous
my rut240 disconnects each time (12hours) from my cellular service provider's IP adress changes, wich is normal! but it does not reconnect. anyone have a solution?

1 Answer

0 votes
by anonymous

Hello, 

It is strange that you cannot reconnect again with the provider. Normally, even if some change happens, it reconnects back to the provider. Can you check the settings configured in the SIM? You can do this through Network→Mobile→General or Network→Mobile→Network Operators. It is possible that you have some settings set to manual, and after it disconnects from the provider it cannot reconnect.  

by anonymous
can I do this with RMS? my router is far from me house!

this is what appears in the log.

"port lan plugged in / wired wan connection non operational"

it was not the case before !
by anonymous

Yes, of course, you can enter the WebUI of the device from RMS in the Actions option. Then when you are inside the device WebUI you can check the mentioned parameters. 

On the other hand, if all the configuration looks correct. You can see more logs by ssh into the machine. This can also be done through the Actions tab in RMS. With the logread command, you can see all logs on the machine.

by anonymous
I can't find the order " webui of the device from RMS in the actions option"  on rms can you please be more precise please.

and what about the error message "port lan plugged in / wired wan connection, non operationnal"

it was not the case before
by anonymous

Sorry for the inconvenience. 

If you do not yet have an account or have not yet registered your device on the platform, you can do so by following these steps. 

https://www.youtube.com/watch?v=cFYt_y15czo

To access the WebUI from the RMS you can access it by following these steps. 

https://wiki.teltonika-networks.com/view/How_to_reach_a_router%27s_WebUI_from_RMS%3F

Lastly, I also don't know what firmware version you are using. You can upgrade the firmware version to a newer and more stable one. The steps are here as well. 

https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUT240_Firmware_Downloads