FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
134 views 0 comments
by anonymous
Since I have enabled hotspot on my RUT240 I am no longer able to access admin settings. Everything I put in 192.168.1.1 it says unavailable. Any solutions?

Thanks

1 Answer

0 votes
by anonymous

Hello,

More details would be needed on your Hotspot configuration. 

Also, if you are trying to access the device on wireless connectivity, it is normal to not be able to do so as Hotspot is designed to prevent connected users to access your LAN, yet provide connection to the internet. Are you able to login using wired connectivity?

There might be a chance that the hotspot network subnet you have configured is the same as your LAN network. Due to there being an IP conflict you do lose access to the device. 

The solution would be resetting the device to factory defaults and reconfiguring Hotspot again.

Device factory reset options are provided in the following link: https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUT240_Device_Recovery_Options#Factory_reset.

For more details on Hotspot configuration, please refer to this page: https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUT240_Hotspot.

Best regards, 

Žygimantas