FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
398 views 1 comments
by anonymous
Port forwarding via lte modem not working. I have configured port forwarding to reach an IP camera. The camera  works fine in LAN. It serves HTTP on port 80. Tried different configurations on different firmware versions but no luck. The router connects to the internet with a SIM card inserted and there are no connectivity issues. Can somebody help me , DOES PORT FORWARDING WORKS ON LTE MODEM OF RUT241?

1 Answer

+1 vote
by anonymous
Hi,

Please confirm whether you have a public IP address on your mobile WAN interface or any solution that lets you reach your WAN interface from outside your local network. If so, please send the Troubleshoot file to check the current configuration. Also, it would be helpful if you could share your current network topology to have a clearer picture of your reported scenario.

I will drop a link below explaining how to download the Tshoot file:

https://wiki.teltonika-networks.com/view/RUT241_Administration#Troubleshoot_2

I will be waiting for your response.

Regards.
Best answer
by anonymous
Thank you, that is the problem. The ISP is providing private IPs and not public. I will check if port forwarding works with public IP.