FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
386 views 0 comments
by anonymous

Hello, 

I received an "OK" response in the chrome browser but the SMS was not received on my cellular phone when using the URL: 

http://xxx.xxx.xxx.xxx/cgi-bin/sms_send?username=admin&password=admin01&number=111111111111&text=testmessage

I tried all possible combinations with leading 00 with + with or without country code, With %2B etc. 

I do receive the SMS when using the Group command:

http://xxx.xxx.xxx.xxx/cgi-bin/sms_send?username=admin&password=admin01&group=Group1&text=testmessage

So that eliminates all Modem issues or GSM connectivity problems. (by the way in the group I used any kind of combination of my phone number, like my phone with no country code or with country code, all works great.

Unfortunately, I can't use groups because I need a simple device to send SMS and I can not manipulate this device's commands into groups.

I Have RUTX12 with Firmware RUTX_R_00.07.01.4

Hope to have your help ASAP need to implement the system

Thanks

Eran

1 Answer

0 votes
by anonymous

Hello,

Unfortunately, I was unable to reproduce the issue on my end and everything was working as intended.

This was the format I used for sending the SMS to a single recipient:

http://192.168.1.1/cgi-bin/sms_send?username=user1&password=admin01&number=0037000000000&text=testmessage

I would recommend you try to either update the firmware version to the latest or just restore the router back to factory setting and try again, to see if the issues persists.