FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
244 views 0 comments
by anonymous

Hello teltonika team.

We just install a RUT240 2 weeks ago.

As soon as the RUT loose AC power it will never work again (when its restored).

the device can "work" few seconds after restart, but suddenly stop work, no ping, no webserver nothing.

The only solution is to restore to factory and load the config file.

Current Firmware Information
Firmware version RUT2XX_R_00.01.14.6
Firmware build date 2022-04-04, 05:20:14
Kernel version 3.18.44
Bootloader version 3.2.2

 

2 Answers

0 votes
by anonymous
Hi,

first thing I would do is update the firmware to
RUT2 R 00.07.03.4 (do NOT use the 07.04.x!)
and "do not keep settings". If that doesn't help
then the unit might be defective.

Regards,
timelapse admin
0 votes
by anonymous

Hello,

  

I'm sorry to hear that you are experiencing issues!

The first thing I would recommend is updating the device to the latest firmware without the option to keep settings enabled. This will update the device and restore it to its factory settings.

If that does not help, I would recommend trying the factory reset procedure using the bootloader method described here.

If the device still does not boot after these procedures, please check if the device shows the same behavior without uploading your backup file. If that does not help, the device should most likely be sent for RMA.

  

Best regards,
DaumantasG