FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
223 views 1 comments
by anonymous
Hi,

I configured by RUT950 device for using OpenVPN, according to this youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=jNb1NN_uHZ0

However, the status is always disconnected. I tried several different VPN servers (e.g. de1075) but it doesn't connect.

Any idea, where to look?

Thanks,
Christopher

1 Answer

0 votes
by anonymous

Hello,

Can you please verify if you are using the most recent firmware version for your device? If not, please update to the latest firmware. You can find the firmware available for download here. To update the firmware, access the WebUI of your device and navigate to System -> Firmware -> Update Firmware.

If your current firmware version is older than 7.4, it is recommended to update with the 'keep settings' option disabled. This will erase your existing configuration but will help to avoid any potential migration issues.

In case the firmware update does not resolve the issue, I would like you to replicate the issue by configuring OpenVPN and waiting for a few minutes for the device to attempt to establish a tunnel. Then, download a troubleshoot file. Troubleshoot file can be downloaded from System -> Administration -> Troubleshoot. Please, attach it by editing your question. The attached files are only visible to Teltonika moderators.

Kind Regards,

Andzej

Best answer
by anonymous
Thanks. The firmware update did it. Sorry for not thinking about that before.