FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
472 views 2 comments
by anonymous

Dear Teltonika. Box new RUT240 keeps dropping and reconnecting ethernet-connections.....

Seems like more people are reporting similar problems. Please advice. I've attached a troubleshoot file.

--

Tue Jun 20 11:12:32 2023 kern.notice Port link state of port LAN1 changed to DOWN

Tue Jun 20 11:12:38 2023 kern.notice Port link state of port LAN1 changed to UP

Tue Jun 20 11:12:38 2023 kern.notice Port speed for port LAN1 changed to 100 baseT

Tue Jun 20 11:13:22 2023 kern.notice Port link state of port LAN1 changed to DOWN

Tue Jun 20 11:13:26 2023 kern.notice Port link state of port LAN1 changed to UP

Tue Jun 20 11:13:26 2023 kern.notice Port speed for port LAN1 changed to 100 baseT

Tue Jun 20 11:14:10 2023 kern.notice Port link state of port LAN1 changed to DOWN

Tue Jun 20 11:14:15 2023 kern.notice Port link state of port LAN1 changed to UP

Tue Jun 20 11:14:15 2023 kern.notice Port speed for port LAN1 changed to 100 baseT

Tue Jun 20 11:14:59 2023 kern.notice Port link state of port LAN1 changed to DOWN

--

1 Answer

0 votes
by anonymous

Hello,

  

A few factors could be at play here:

  • Bad connection between the router and the end device;
    • There could be a break in the cable, a poorly terminated connection, or damage to the Ethernet port.
    • Try using a different cable, and testing on a different end device;
  • Issues with speed negotiation;
    • Try following this guide to set the connection speed manually. Make sure to use eth0 instead of eth1 to check the LAN port;
  • Issues on the end device;
    • Try connecting a different end device and check if the issue is still present;
  • Perform a factory reset;

 If none of these steps help, an RMA procedure will most likely be needed if the device is still in the RMA period. Please contact your reseller or sales manager if the device is still covered under warranty.

  

Best regards,
DaumantasG

by anonymous
Same problem with a brand new RUT 360 - port link state is changing up / down every nth minute.

Seems more like it's a problem with the latest Mac Mini M2. We are still investigating and will report back.
by anonymous
Sure, it would be better if you created a separate query, as this seems like a different issue. Make sure to test on the latest firmware.

  

Best regards,
DaumantasG