FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

12691 questions

15070 answers

24150 comments

47148 members

0 votes
771 views 1 comments
by
Hello everybody

We are testing the rtu955 has modbus gateway with rs485 modbus sensors. That works great.

Later on, we develop an androide app and works too while gps even is activated and sending data to wialion local.

Upto now we have gps position and speed. However we wat the sensor values at wialon side too.

We have enable the modbus tcp master to read out sensor every 5 minutes. Later on we have configurated the modbus data sender using htto(s), but we dont see any data on the log of wialon local.

Any advise or comment

Thanks in advance

1 Answer

0 votes
by

Hello,

Communication between RUT955 and Wialon is happening via "AVL protocol" (all back end protocol information can be found here).

This "AVL protocol" was developed to mainly transfer GPS information, with some addition options, such as input status and GSM signal level. "AVL protocol" does not include any other information. Therefore Wialon is not "waiting" for any other information from RUT955. This is the reason why you cannot see information from your Modbus sensor, even when "modbus data sender" is enabled.

Best solution in this case would be to continue using Wialon to monitor router's GPS position, but simultaneously use any other platform, which would understand Modbus protocol and would allow you to monitor your Modbus sensor.

by

"modbus data sender" can send the data form modbus sensors to a server using post?  We have configurated flespio to recieve post data and retransmit to wialon server using wialon retranslator.  We have tested Json even from CLI of RUT955 like :

<!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES-CL X-NONE X-NONE <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]>

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} <![endif]-->
curl  -X POST -H 'Content-Type: application/json' -d '{"ident": "861585041877745", "lon" :-10.9238019,"lat":-43.1458361,"speed":48}' http://gw.flespi.io:32178. We get the data at wialon server passing trouhgt flespio.

However, we cannot get detail of the modbus data sender, even we have configurated the json data as some as above. It doesnot look to arrive to flespi at correct format.

Any advise?  Thanks in advance