7662 questions

9091 answers

14654 comments

12055 members

+1 vote
620 views 18 comments
by

RUT950 router is losing connectivity to the ZeroTier network. The connectivity gets restored after the router is rebooted. To keep the network working the router requires a reboot every few hours. The most the router can operate properly is about 12 hours and then it requires a new reboot. Seems like a F/W issue. Is there an update?

by
Experiencing the same issue since the last firmware update on my 955.
by

Dear EB

I am having the same issues with Zeroteir disconnecting after some hours. Either rebooting the RUT950 or disabling/enabling the ZeroTeir-One in the router VPN menu fixes it?
1. As another member has already stated the available package version seems behind the curve in terms of release date? Yes I understand you need to have a complete verifiable build to ensure compatibility of code, but at the same time there seems to be a fundamental problem with this feature, reports of issues stem back to September last year, so is there a timeline for resolution based on an up to date version of Zeroteir client? One of the reasons I have chosen your product is for its intrinsic support of Zeroteir to bypass GCNAT - without this my project won't get that far. I would be very grateful if Teltonika could please provide expected rollout timeframe.
2. Even when Zeroteir is working the version number that is reported in the the Zeroteir Central dashboard is highlighted in red?
3. Below is a snip from my Zeroteir dashboard reporting the Teltonika Zerotier version as 1.1.14 when the package I have installed is 1.1.16 - why is this?
4. Is there anyway I can upgrade (at my own risk) the version of Zerotier later than 1.1.16?
5. I have sent you my troubleshooting file by PM.

Thanks for your time, Chris.


by
Also experiencing this issue constantly. I have been rebooting but will try the custom script solution.

I cannot justify buying any more routers if this is not resolved.

1 Answer

0 votes
by
Hi,

Have you noticed what exactly disrupts the connection? Has it happened more than one time and is there any way we could reproduce this issue?

Please come back with more details of your configuration and add screenshots of logs if you could, this way it will be easier to identify the issue.

EB.
by

Ernestas, thank you for getting back. 

I didn't notice anything in particular that disrupts the connection.

WAN port of the RUT950 router is on a private LAN behind the NAT. A few devices are connected to the LAN port of the RUT950 router with practically close to zero http traffic. Connectivity to the ZeroTier network drops even with no activity on the connected devices. At all times the WAN port of the RUT950 router was pingable and there was no indication of any problems on the Status menu of RUT950.  

Internet->Home router with NAT -> RUT950-WAN interface -> RUT950-LAN ->Ethernet switch -> three IP phones. 

There is a GSM SIM card in the RUT950 router for fail-over, however there were no Internet interruptions with the wired Internet. 

I guess you can re-create the problem using the same setup. 

We have been experiencing the same issue with the RUT240 router.

by
Hi,

I've connected two devices, RUT955 and RUT240 to ZeroTier network. Will test it and come back to you with the results.

EB.
by

Ernestas, any update?

Thank you,

Alex

by
Hi, sorry for the late reply,

I've tested ZeroTier and had no problems. Try updating RUT950 to the latest 6.7 firmware and try again. If you find it unstable please download the troubleshoot file and send it to me via private message.

Thank you.

EB.
by
Same thing happening here on RUT955 with latest firmware.
by
Hello. I’m seeing this on both a 950 and 955. It’s not practical to reboot the router to restore ZeroTier. Has a fix to this been found or is there a way to restart the ZeroTier service without rebooting the router?

Thanks
by
Is there a solution to this?  I have an RUT950 on the latest firmware that seems to drop zerotier connectivity when the mobile provider changes the public IP, which is quite regularly.  I need zerotier to be stable and also a method to restart zerotier without rebooting the router as I cannot drop connectivity on the site.  Please advise as soon as possible.

Thanks
by
Hi ErnestasB

We are experiencing the same problems described above with both RUT950, RUT955 and RUT240 on the newest firmware.

Experiments have been made with a competing router utilizing OpenWRT, that has no such issue. They seem to be running ZeroTier version 1.2.8.

Kind regards,
Lucas // LTECH
by
I also experience this issue on a Zerotier network with around 20 Teltonika routers mixture of RUT950's and RUT955's There are a couple of Windows VM's and they are rock solid on Zerotier.

When it is running the system is great you cannot beat it but it is slowing down further deployment of more routers until this problem is fixed

Cheers

James
by

Hi EB

I have now setup 5 brand new and updated RUT240 VR_00.01.13.1 on my table and suddenly after 3 days and for no obvious reason 2 of the RUT240 went offline the same minute and haven't come up again after 3 days more.
They still have a great connection with 4G and it reports no downtime of that connection.

Can we please get this prioritized as the ZT 4G combo Teltonika delivers is the sole reason for us to not be using anything else.

Thank you and happy new year,
Lucas // LTECH

by
Hello,

Any update on this.  As the above user, its the combination of cellular and ZeroTier that makes Teltonika the perfect solution for us.

I couldn't be certain but the loss of ZT connection is possibly affected by the carrier changing public IP?

Is there a way to restart the ZT service without rebooting the router?  Command line perhaps?

James
by
Back in October I was asked by a support team member to send in a troubleshooting file from the router.

Despite having chased it with him, I am still awaiting an answer !!!!!!

As a workaround I get the router to reboot if it cannot ping a machine on my ZT network.
by

Hi,

If instead of router reboot you want to reboot just the service, use /etc/init.d/zerotier restart command.

As for your concern @grumpazoid, probably the reason for that is this issue hardly reproducible and no one yet gave instructions to reproduce it. Right now, several clients are running ZeroTier VPN service and there were no issues reported to this day.

EB.

by
Thank you EB for that idea.

I have previously tried disabling and re-enabling the service manually and that did not work. Only a full reboot got things working again.
by
Same issue - Cannot contact by zerotier after period of time. Only solution is to reboot.