7591 questions

9029 answers

14584 comments

11836 members

0 votes
105 views 3 comments
by

Hi everyone, 

I hope this has not been discussed already but I haven't found any answer that helped me. 

I have the following config on my RUT240 and I would like to forward some UDP broadcast packets from one VLAN to the other. I allready tried all trafic rules I can think about but nothing works. I can't manage to get any UDP packet (identified by port) to be forwarded. Can you tell me how to proceed?

Notice that I use wan as lan on the second LAN.

Thanks for your help!




br-lan Link encap:Ethernet HWaddr 00:1E:42:24:4C:10

inet addr:192.168.201.50 Bcast:192.168.201.255 Mask:255.255.255.0

inet6 addr: fe80::21e:42ff:fe24:4c10/64 Scope:Link

UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:256206 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:51582 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:0

RX bytes:66180798 (63.1 MiB) TX bytes:17226948 (16.4 MiB)

br-lan_pixel Link encap:Ethernet HWaddr 00:1E:42:24:4C:10

inet addr:192.168.1.101 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0

inet6 addr: fe80::21e:42ff:fe24:4c10/64 Scope:Link

UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:2775 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:450 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:0

RX bytes:659540 (644.0 KiB) TX bytes:64159 (62.6 KiB)

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1E:42:24:4C:10

UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:202070 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:11191 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:1000

RX bytes:20602515 (19.6 MiB) TX bytes:3443658 (3.2 MiB)

Interrupt:5

eth0.1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1E:42:24:4C:10

UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:2647 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:0

RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:642669 (627.6 KiB)

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1E:42:24:4C:11

UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:15722 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:19983 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:1000

RX bytes:5417057 (5.1 MiB) TX bytes:10734942 (10.2 MiB)

Interrupt:4

lo Link encap:Local Loopback

inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0

inet6 addr: ::1/128 Scope:Host

UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1

RX packets:183 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:183 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:0

RX bytes:19658 (19.1 KiB) TX bytes:19658 (19.1 KiB)

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1E:42:24:4C:12

inet6 addr: fe80::21e:42ff:fe24:4c12/64 Scope:Link

UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:22112 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:16339 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:0

RX bytes:17422222 (16.6 MiB) TX bytes:5930365 (5.6 MiB)

wlan0-1 Link encap:Ethernet HWaddr 02:1E:42:24:4C:12

inet6 addr: fe80::1e:42ff:fe24:4c12/64 Scope:Link

UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:14029 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:12113 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:0

RX bytes:9553529 (9.1 MiB) TX bytes:4456601 (4.2 MiB)

wwan0 Link encap:Ethernet HWaddr 9E:47:18:3E:08:4C

inet addr:10.145.115.86 Bcast:10.145.115.87 Mask:255.255.255.252

inet6 addr: fe80::9c47:18ff:fe3e:84c/64 Scope:Link

UP BROADCAST RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:44378 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:72876 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:1000

RX bytes:11850668 (11.3 MiB) TX bytes:50683992 (48.3 MiB)

by
Please can someone help me with this?

I just want to have 2 separates networks (one using LAN port 1 and wifi and the other on port WAN as LAN of RUT240). And I want to forward UDP packets from one network to the other. It seems like all the rules I try are not working.

Best
by
Please can anyone help me with this? I really can't make my two networks communicate with each other. Even if I use the same subnet and set all forward rules to accept in the firewall I can't manage to forward any packet.

1 Answer

0 votes
by

Hello!

Try to create SNAT rules.

You could learn more about them here.

BR

Aliaksandr

by
Hi Alex,

Thanks for your help. I tried to create SNAT rules but still don't manage to get it work. To be honest I have the feeling the rules I create are not active. Is there a way to read the generated IPtable and/or follow the rule chain in the RUT240. I already tried to reset the router and start from scratch, but can' see any effect of the forward rules. Plus, I don't really see why it should be a SNAT rule?

Best,