FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
215 views 4 comments
by anonymous

application: Teltonika RMS VPN.app

platform: MacOs M1 - Ventura 13.0.1

Issue: I can log in and see the VPN hubs available. Though when I select 'start a configuration' it keeps on spinning and have seen after that 2 scenarios:

1. app gives a warning message (see screenshot)

or

2. app just closes without any notification. It removes the app icon from the status bar and I have to restart it.

I tried already to re-download the config file.

PS. I notice also that the site https://rms.teltonika-networks.com/account/ is very unresponsive and slow to start up. It takes several minutes to load the page. in the console I see error messages about refresh token url returning status 401.

2 Answers

0 votes
by anonymous

Issue fixed with openVpn client version 3.4.2 (4547)

Settings:

  • vpn protocol: UDP
  • connection time out: continuous
  • seamless tunnel: un-checked
  • captive portal detection: checked
advanced settings:
  • Min TLS version: profile default
  • ipv6: ipv4-only-tunnel
  • allow compression: download link only
  • DNS fallback: checked
Best answer
0 votes
by anonymous
Hello,

Could you re-attach a screenshot? I do not personally own MAC, but would ask to test the issue.

As for RMS, there is indeed an issue, where certain connections are being slow to process. The developers are working on a solution. Apologies for inconveniences.

Best regards,
by anonymous

So mostly it shows this screen, sometimes the app just closes completely and disappears from the taskbar

by anonymous

almost same issue when trying to connect via the Windows application -> I can log in and see the VPN hubs, selecting one to connect to spins for 1+minute but eventually does connect.

When I then try to connect to a device it won't connect (RDC or webpage port80 )

by anonymous

I have the same issue if I use OpenVpn - logs below (cannot attach)

I tried also connecting my laptop on a different network.

[Feb 21, 2023, 15:19:54] Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1541,tun-mtu 1500,proto UDPv4,keydir 1,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,tls-auth,key-method 2,tls-client
⏎[Feb 21, 2023, 15:19:54] Creds: UsernameEmpty/PasswordEmpty
⏎[Feb 21, 2023, 15:19:54] Peer Info:
IV_VER=3.6.7
IV_PLAT=mac
IV_NCP=2
IV_TCPNL=1
IV_PROTO=30
IV_CIPHERS=AES-256-GCM:AES-128-GCM:CHACHA20-POLY1305
IV_LZO_STUB=1
IV_COMP_STUB=1
IV_COMP_STUBv2=1
IV_AUTO_SESS=1
IV_GUI_VER=OCmacOS_3.4.1-4522
IV_SSO=webauth,openurl,crtext

⏎[Feb 21, 2023, 15:19:54] SSL Handshake: peer certificate: CN=teltonika-vpn-4atdnXXz3o1vS3dc, 2048 bit RSA, cipher: TLS_AES_256_GCM_SHA384  TLSv1.3 Kx=any      Au=any  Enc=AESGCM(256) Mac=AEAD

⏎[Feb 21, 2023, 15:19:54] LZO-ASYM init swap=0 asym=1
⏎[Feb 21, 2023, 15:19:54] Comp-stub init swap=0
⏎[Feb 21, 2023, 15:19:54] Session is ACTIVE
⏎[Feb 21, 2023, 15:20:54] Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1541,tun-mtu 1500,proto UDPv4,keydir 1,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,tls-auth,key-method 2,tls-client
⏎[Feb 21, 2023, 15:20:54] Creds: UsernameEmpty/PasswordEmpty
⏎[Feb 21, 2023, 15:20:54] Peer Info:
IV_VER=3.6.7
IV_PLAT=mac
IV_NCP=2
IV_TCPNL=1
IV_PROTO=30
IV_CIPHERS=AES-256-GCM:AES-128-GCM:CHACHA20-POLY1305
IV_LZO_STUB=1
IV_COMP_STUB=1
IV_COMP_STUBv2=1
IV_AUTO_SESS=1
IV_GUI_VER=OCmacOS_3.4.1-4522
IV_SSO=webauth,openurl,crtext

⏎[Feb 21, 2023, 15:20:55] SSL Handshake: peer certificate: CN=teltonika-vpn-4atdnXXz3o1vS3dc, 2048 bit RSA, cipher: TLS_AES_256_GCM_SHA384  TLSv1.3 Kx=any      Au=any  Enc=AESGCM(256) Mac=AEAD

⏎[Feb 21, 2023, 15:20:55] LZO-ASYM init swap=0 asym=1
⏎[Feb 21, 2023, 15:20:55] Comp-stub init swap=0
⏎[Feb 21, 2023, 15:20:55] Session is ACTIVE
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:10] Session invalidated: KEEPALIVE_TIMEOUT
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:10] Client terminated, restarting in 2000 ms...
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:10] SetupClient: transmitting tun destroy request to /var/run/agent_ovpnconnect.sock
GET unix://[/var/run/agent_ovpnconnect.sock]/tun-destroy : 200 OK
/sbin/route delete -net 192.168.255.68 -netmask 255.255.255.252 192.168.255.70
delete net 192.168.255.68: gateway 192.168.255.70
/sbin/route delete -net 192.168.1.241 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.1.241: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.1.133 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.1.133: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.8.246 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.8.246: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.1.160 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.1.160: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.88.163 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.88.163: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.2.170 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.2.170: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.1.164 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.1.164: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.1.166 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.1.166: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.3.153 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.3.153: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.88.115 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.88.115: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.1.237 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.1.237: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.11.223 -netmask 255.255.255.255 192.168.255.69
delete net 192.168.11.223: gateway 192.168.255.69
/sbin/route delete -net 192.168.255.0 -netmask 255.255.255.0 192.168.255.69
delete net 192.168.255.0: gateway 192.168.255.69
/sbin/ifconfig utun7 down
MacDNSAction: FLAGS=ESF
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] EVENT: RECONNECTING ⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] EVENT: RESOLVE ⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] Contacting 3.69.106.81:32360 via UDP
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] EVENT: WAIT ⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] UnixCommandAgent: transmitting bypass route to /var/run/agent_ovpnconnect.sock
{
	"host" : "3.69.106.81",
	"ipv6" : false,
	"pid" : 20451
}

⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] Connecting to [3.69.106.81]:32360 (3.69.106.81) via UDPv4
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] EVENT: CONNECTING ⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1541,tun-mtu 1500,proto UDPv4,keydir 1,cipher BF-CBC,auth SHA1,keysize 128,tls-auth,key-method 2,tls-client
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] Creds: UsernameEmpty/PasswordEmpty
⏎[Feb 21, 2023, 15:21:12] Peer Info:
by anonymous

OK tried different programs

  • yours
  • openvpn GUI
  • tunnelblick
  • openvpn from cmd line
This is the plot when starting from the cmd line:

sudo openvpn --config pascal.operations.ovpn

...

2023-03-26 10:46:29 /sbin/ifconfig utun3 192.168.255.22 192.168.255.21 mtu 1500 netmask 255.255.255.255 up

add net 192.168.1.241: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.1.133: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.8.246: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.1.160: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.88.163: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.2.170: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.1.164: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.1.166: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.1.237: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.11.223: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.88.221: gateway 192.168.255.21

add net 192.168.255.0: gateway 192.168.255.21

2023-03-26 10:46:29 Initialization Sequence Completed