FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
88 views 1 comments
by anonymous
Hello,

there is a bug or error when you want to enter a custom IPv4 netmask on an (new) interface in the Network Interfaces in the GUI.

When you add a new interface and are setting "static" as "Protocol" (in General settings) you can not enter an custom IPv4 netmask.

I wanted to add e.g. 255.255.255.240 or 255.255.255.252 and after "save & apply" it changes to 255.255.255.0 .

Only the pre-defined 255.255.255.0/255.255.0.0 or 255.0.0.0 are possible in the GUI.

Please fix this error.

1 Answer

+2 votes
by anonymous

Hello,

Note: Kindly upgrade to the latest Firmware, you can find it out here https://wiki.teltonika-networks.com/view/Main_Page

Please keep in mind that I tested it myself and it works perfectly.

Kindly note the following points:

Go to IPv4 netmask > Click on Custom and enter your Subnet mask, for example, 255.255.255.240

If the DHCP server is enabled, the IP address range should be between 14 networks, as if we were using 255.255.255.240, which means /28 = 14 networks, for example. 192.168.1.1 is the starting IP, while 192.168.1.14 is the ending IP.

Then click Save & Apply and wait a few seconds for the changes to take effect. 

Please let me know if this issue has been resolved. 

Best Regards, 

Best answer
by anonymous
Indeed, it is working the way you described it. I had entered the mask directly into the field itself (or had choosen "Custom" before entering in this field) but i have not entered it into the dropdown field itself. Thank you!