FOR TIPS, gUIDES & TUTORIALS

subscribe to our Youtube

GO TO YOUTUBE

14455 questions

17168 answers

28195 comments

0 members

We are migrating to our new platform at https://community.teltonika.lt. Moving forward, you can continue discussions on this new platform. This current platform will be temporarily maintained for reference purposes.
0 votes
1,601 views 27 comments
by anonymous

Hi,

I have TRB140003000 and I upgraded the FW to TRB1400_R_00.01.03 because this version matches the profile I am using. An error occurred while uploading FW. I have access to most of the settings via WEBGUI but I cannot access the UPGRADE FW menu and I cannot change the system.

 I tried to use the RUT method and upload the system via WinSCP and CLI but I get the message: sysupgrade is not working.

I tried to run TRB from uboot.html / index.html but that doesn't work either.

Am I doing something wrong? Is there any other method?

Regards

2 Answers

0 votes
by anonymous
Hello,

Regarding your issue could you try doing this steps:
 

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979 -> Install this first

1.Turn off/unplug TRB14x;
2.Press and hold reset button, at the same time plug the power cable and keep holding reset button for about 5 seconds (mobile signal LED's should start blinking);
3.Use cd command to navigate to the place where you saved the tlt-rootfs-trb1400.ubi file (Example: cd C:\Users\ma.ju\AppData\Local\Temp);
4.Then use this command: fastboot flash rootfs_a tlt-rootfs-trb1400.ubi
5. When it completes the process use this command; fastboot flash rootfs_b build/tlt-rootfs-trb1400.ubi
6.Then use this command: fastboot flash boot_a tlt-boot-trb1400.img
7. When it completes the process use this command; fastboot flash boot_a tlt-boot-trb1400.img
8. When it is done unplug and plug your device again, it should boot up as normal
9. Install the latest software through WebUI.

UBI files can be downloaded from here: https://we.tl/t-hHJdVuG2OU

Hope it helps.

Regards,
Jerome
by
Thanks Jerome for the quick reply. I will check and let you know if it helped.

Best regards Peter

PS. I wish you good health :)
by

Hi

I did commands 1-4 and everything is OK. But on 5, I got the following command:

Regards Peter

by anonymous

Hello, 

Kindly follow the steps provided below: 

1.Turn off/unplug TRB14x;

2.Press and hold reset button, at the same time plug the power cable and keep holding reset button for about 5 seconds (mobile signal LED's should start blinking);
3.Use cd command to navigate to the place where you saved the tlt-rootfs-trb1400.ubi file (Example: cd C:\Users\ma.ju\AppData\Local\Temp);
4.Then use this command: fastboot flash rootfs_a tlt-rootfs-trb1400.ubi
5. When it completes the process use this command; fastboot flash rootfs_b tlt-rootfs-trb1400.ubi
6.Then use this command: fastboot flash boot_a tlt-boot-trb1400.img
7. When it completes the process use this command; fastboot flash boot_a tlt-boot-trb1400.img
8. When it is done unplug and plug your device again, it should boot up as normal
9. Install the latest software through WebUI.

It was not able to flash the said file because of  the  "build/" directory just remove it then it should be okay. Sorry for that. 



Regards,

Jerome

by
Should I repeat the command twice: "fastboot flash boot_a tlt-boot-trb1400.img" - point 6. 7?
by anonymous

I suggest to repeat all the process.

6.Then use this command: fastboot flash boot_a tlt-boot-trb1400.img
7. When it completes the process use this command; fastboot flash boot_b tlt-boot-trb1400.img

Regards,
Jerome
 

by

Hi

I followed all commands:

But the following window appears during configuration:

and next this message:

Regards Peter

by anonymous
Hello,

Once the device is alive skip the set up wizard and upgrade to the latest firmware.

Found on this link: https://wiki.teltonika-networks.com/wikibase/images/0/08/TRB1_R_00.02.05.1_WEBUI.bin

Hope it helps

Regards,

Jerome
by

Hi

This is the message that appears when I go to System -> Upgrade:

Reg Pet

by anonymous

Hello,

Could you try doing it via SSH you can do it by following these steps: 

Upload TRB1_R_00.02.05.1_WEBUI.bin file to the router.
1. You can do this with WinSCP software: https://winscp.net/eng/index.php
2. File protocol: SCP Host name: 192.168.2.1 (router IP address)
3. User name: root
4. Password: admin01 (or new WebUi password)
5. Copy the file TRB1_R_00.02.05.1_WEBUI.bin to /tmp directory.

Connect to RUT by SSH.

1. User: root
2. Password: admin01 (or new WebUi password)
3. Under Linux: ssh root@192.168.2.1
4. Under Windows: Best use Putty software or something similar: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/
5. Enter these commands:
root@Teltonika:~# cd /tmp/
root@Teltonika:/tmp# sysupgrade -n TRB1_R_00.02.05.1_WEBUI.bin
6. Wait about 10 minutes, while firmware will be upgraded.

Hope it helps

Regards,

Jerome

by

Hi 

It's doesn't work:

Regards Pet

by anonymous
Hello Peter,

Could you send me a troubleshoot file of the said device now. I need to check something.

Regards,
Jerome
by
Hi

The file is larger than 15MB, so I can't upload it via the website. I am asking for the address and I will send it via wetranfer.

Regards P
by
Hello Jerome,

Is everything okay? I haven't heard from you for several days.

Regards Peter
by anonymous

Hello, 

Sorry, could you redo the flashboot method and upgrade it using the legacy firmware. 

https://wiki.teltonika-networks.com/view/TRB140_Legacy_FW_Upgrade_Instructions

Use: TRB1400_R_00.02.03.2_LEGACY.bin 

Because  you are having TRB140003000

If it still doesn't work let me know.

Regards,
Jerome

by

Hello Jerome,

Unfortunately, I cannot upgrade. When I click the Firmware tab, this window appears for me:

Regards Pet

by anonymous

Hello, 

I have sent you private message on your qyik account that you used to generate the question.

Regards,
Jerome

by anonymous

Hello, 

Could you try again upgrading the said TRB device with Legacy bin files. 

1.Turn off/unplug TRB14x;
2.Press and hold reset button, at the same time plug the power cable and keep holding reset button for about 5 seconds (mobile signal LED's should start blinking);
3.Use cd command to navigate to the place where you saved the tlt-rootfs-trb1400.ubi file (Example: cd C:\Users\ma.ju\AppData\Local\Temp);
4.Then use this command: fastboot flash rootfs_a openwrt-mdm9x07-trb1400-squashfs-legacy.bin
5. When it completes the process use this command; fastboot flash rootfs_b openwrt-mdm9x07-trb1400-squashfs-legacy.bin
6.Then use this command: fastboot flash boot_a trb1400-kernel.bin
7. When it completes the process use this command; fastboot flash boot_a trb1400-kernel.bin
8. When it is done unplug and plug your device again, it should boot up as normal
9. Install the latest software through WebUI.

Let me know if issue occurs.

Regards,
Jerome

by
Hello Jerome

Where can I find the files:

 - openwrt-mdm9x07-trb1400-squashfs-legacy.bin

-  trb1400-kernel.bin

Regards Pet
by anonymous
by anonymous

Jerome,

Can you please upload the files again? The file from mega.nz isn't available anymore.

Thank you,

Frank

by anonymous

Hi, 

For the UBI links for TRB140 here are the links: 

https://mega.nz/folder/3gMVlSzS#R_Cu6_F5lSqOQgU8bzYNYw -> TRB1400
https://mega.nz/folder/qplVCC7R#2Lb7B0uOWB4FCy6ShcpQ4Q -> TRB1401

Note: This ubi files will make your device run on 1.06 firmware. You need to upgrade to the latest one using this steps: TRB140 Legacy FW Upgrade Instructions - Teltonika Networks Wiki (teltonika-networks.com)

Regards,
Mellow

by anonymous

Hi Jerome,

thank you for this files. I think I need the Kernel.bin and Legacy.bin to get the TRB alive again.

Can you please upload:

- openwrt-mdm9x07-trb1400-squashfs-legacy.bin
-  trb1400-kernel.bin

Thank you,

Frank

by anonymous
Hello,

Kindly check this link for the said files: https://mega.nz/folder/LxN0yJ6Y#wZAd9DcrDsJtxPAKBkqGMA

Kind Regards,
Mellow
0 votes
by anonymous

Hello, 

I will reupdate this thread  with the steps for TRB recovery and live links: 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recovery using UBI Files: 

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979 -> Install this first

1.Turn off/unplug TRB14x;
2.Press and hold the reset button, at the same time plug the power cable and keep holding reset button for about 5 seconds (mobile signal LED's should start blinking);
3.Use cd command to navigate to the place where you saved the tlt-rootfs-trb1400.ubi file (Example: cd C:\Users\ma.ju\AppData\Local\Temp);
4.Then use this command: fastboot flash rootfs_a tlt-rootfs-trb1400.ubi
5. When it completes the process use this command; fastboot flash rootfs_b build/tlt-rootfs-trb1400.ubi
6.Then use this command: fastboot flash boot_a tlt-boot-trb1400.img
7. When it completes the process use this command; fastboot flash boot_b tlt-boot-trb1400.img
8. When it is done unplug and plug your device again, it should boot up as normal
9. Install the latest software through WebUI.

TRB UBI Files: https://mega.nz/folder/KhEExbAL#Fpt9TWIpMj2V5Nlp5XL_lQ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recovery using BIN files: 

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979 -> Install this first

1.Turn off/unplug TRB14x;
2.Press and hold reset button, at the same time plug the power cable and keep holding reset button for about 5 seconds (mobile signal LED's should start blinking);
3.Use cd command to navigate to the place where you saved the tlt-rootfs-trb1400.ubi file (Example: cd C:\Users\ma.ju\AppData\Local\Temp);
4.Then use this command: fastboot flash rootfs_a openwrt-mdm9x07-trb1400-squashfs-legacy.bin
5. When it completes the process use this command; fastboot flash rootfs_b openwrt-mdm9x07-trb1400-squashfs-legacy.bin
6.Then use this command: fastboot flash boot_a trb1400-kernel.bin
7. When it completes the process use this command; fastboot flash boot_b trb1400-kernel.bin
8. When it is done unplug and plug your device again, it should boot up as normal
9. Install the latest software through WebUI.

TRB BIN Files: https://mega.nz/folder/LxN0yJ6Y#wZAd9DcrDsJtxPAKBkqGMA
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I hope it helps :) 

Kind Regards,
Mellow

by anonymous
Thanks Mellow for your help,

I just tried the Recovery using BIN files, after following the instructions i cant reach the Device with the IP 192.168.2.1

Do you have any suggestions why?
by anonymous

Hello, 

Kindly do the reflashing I made a small mistake about the step-by-step instruction you need to do a flash boot in rootfs_a, rootfs_b, boot_a, and boot_b. Let me know if you are still encountering the error. 

Regards,
Mellow

by anonymous

Hello Mellow,

"Recovery using BIN files" works for me.

Thank you.

Best regards,

Frank